Aardappelflammkuchen

Met flammkuchen kun je eindeloos variëren! Deze twist met aardappelplakjes, crème fraîche, prei, komijn en emmentaler is super lekker.

6 personen

42 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

1276 kcal per persoon (3p) – 638 kcal per persoon (6p)

Hoe maak ik Aardappelflammkuchen?

Ingrediënten

Aardappelplakjes voorgaren:

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 1 zak CêlaVíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout naar smaak

Flammkuchen maken:

  • 3 rollen flammkuchendeeg
  • 300 g crème fraîche (of zure room)
  • 1/2e prei, in dunne ringen gesneden en gewassen
  • 1 tl komijnzaad
  • 120 g emmentaler geraspt
  • Peper en zout, naar smaak

Voor de mosterddip:

  • 1 el grove mosterd
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl witte wijnazijn

Garnering:

  • Tuinkers

Extra nodig:

  • Ovenbakplaat
  • Pizzames

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in plakjes van 0,5 – 1 cm dik. Leg de aardappelplakjes op de ovenbakplaat. Besprenkel met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout. Zet de plaat 20 minuten in de oven. Laat daarna de aardappelen afkoelen.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 220 °C met boven- en onderwarmte. Rol het deeg (met het bakpapier) uit op de ovenbakplaat.
Beleg het deeg met 1/3e deel van de zure room, de aardappelplakjes, prei, komijnzaad en geraspte emmentaler.

Stap 3: Bak de flammkuchen (eén voor eén) in de oven in 10 minuten bruin en krokant.

Stap 4: Meng de grove mosterd, crème fraîche en witte wijnazijn.

Stap 5: Serveer de flammkuchen op een grote houten plank met een pizzames. Besprenkel de flammkuchen met de mosterddip en strooi er wat tuinkers overheen.

Variatietip: hier komt de tip.

Misschien vind je dit ook wel lekker