Met flammkuchen kun je eindeloos variëren! Deze twist met aardappelplakjes, crème fraîche, prei, komijn en emmentaler is super lekker.
42 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
1276 kcal per persoon (3p) – 638 kcal per persoon (6p)
Hoe maak ik Aardappelflammkuchen?
Ingrediënten
Aardappelplakjes voorgaren:
- 1 zak CêlaVíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
- 2 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- Peper en zout naar smaak
Flammkuchen maken:
- 3 rollen flammkuchendeeg
- 300 g crème fraîche (of zure room)
- 1/2e prei, in dunne ringen gesneden en gewassen
- 1 tl komijnzaad
- 120 g emmentaler geraspt
- Peper en zout, naar smaak
Voor de mosterddip:
- 1 el grove mosterd
- 1 el crème fraîche
- 1 tl witte wijnazijn
Garnering:
- Tuinkers
Extra nodig:
- Ovenbakplaat
- Pizzames
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in plakjes van 0,5 – 1 cm dik. Leg de aardappelplakjes op de ovenbakplaat. Besprenkel met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout. Zet de plaat 20 minuten in de oven. Laat daarna de aardappelen afkoelen.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 220 °C met boven- en onderwarmte. Rol het deeg (met het bakpapier) uit op de ovenbakplaat.
Beleg het deeg met 1/3e deel van de zure room, de aardappelplakjes, prei, komijnzaad en geraspte emmentaler.
Stap 3: Bak de flammkuchen (eén voor eén) in de oven in 10 minuten bruin en krokant.
Stap 4: Meng de grove mosterd, crème fraîche en witte wijnazijn.
Stap 5: Serveer de flammkuchen op een grote houten plank met een pizzames. Besprenkel de flammkuchen met de mosterddip en strooi er wat tuinkers overheen.
Variatietip: hier komt de tip.