Terug

Traditionele boerenkoolstamppot met met hamblokjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Aan het eind van de zomer kijk je er al bijna naar uit: de stamppotten-tijd. Heerlijk genieten van fijngeprakte aardappeltjes met groente. De topper onder de stamppotten blijft toch de stamppot boerenkool. Even wachten op een nachtvorstje en dan wordt een boerenkoolstamppot maken een koud kunstje.  

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip: serveer de stamppot met een augurkje of met zilveruitjes.


Hoe maak je een boerenkookstamppot met hamblokjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.
    2. Stap 2: Pel ondertussen de ui en snipper deze.
    3. Stap 3: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en hamblokjes ca. 5 minuten
      je kunt ook spekreepjes gebruiken in plaats van hamblokjes
    4. Stap 4: Giet de aardappelen met boerenkool af. Stamp de aardappelen met de boerenkool. Roer de ui en hamblokjes erdoor. Verwarm de melk en maak de stamppot smeuïg met de melk en een scheutje azijn.
    5. Stap 5: Maak op smaak met zout en peper en serveer de stamppot.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren