
Terug
Hoe maak ik Supergrote Hasselback aardappelen?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven op 190°C. Kook de aardappels in hun geheel 10 minuten in weinig water. Giet ze af en dep ze droog. Snij de aardappels aan een kant voorzichtig in, in dunne plakjes, maar laat de andere kant aan elkaar zitten. Je krijgt een soort waaier van plakjes aardappel. Leg de aardappels in een ovenschaal.
Bereiden
- Stap 2: Smelt de boter en pers de knoflook erboven uit. Schenk de boter over de aardappels.
- Stap 3: Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi dit over en tussen de plakjes van de aardappels. Bestrooi de aardappels met wat zeezout en plaats ze in de oven.
- Stap 4: Bak de aardappels in de oven in 20 -25 minuten gaar en bruin. Serveer met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 320 kcal
- Eiwit 5 g
- Koolhydraten 41 g
- Vezels 3 g
- Vet 1 g
- Zout 0,8 g