Terug

Supergrote Hasselback aardappelen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit is een van onze favoriete recepten, want hier wordt de aardappel gepresenteerd als… aardappel in volle glorie! Ingesneden en met verse kruiden… we love it.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Zweeds
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 320 kcal per portie

Lekker bij gebakken zalm of bij een karbonaadje.


Hoe maak ik Supergrote Hasselback aardappelen?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 190°C. Kook de aardappels in hun geheel 10 minuten in weinig water. Giet ze af en dep ze droog. Snij de aardappels aan een kant voorzichtig in, in dunne plakjes, maar laat de andere kant aan elkaar zitten. Je krijgt een soort waaier van plakjes aardappel. Leg de aardappels in een ovenschaal.

Bereiden

    1. Stap 2: Smelt de boter en pers de knoflook erboven uit. Schenk de boter over de aardappels.
    2. Stap 3: Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en strooi dit over en tussen de plakjes van de aardappels. Bestrooi de aardappels met wat zeezout en plaats ze in de oven.
    3. Stap 4: Bak de aardappels in de oven in 20 -25 minuten gaar en bruin. Serveer met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 320 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vezels 3 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0,8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren