Terug

Stoofpotje met aardappelen, paprika en aubergine

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We wijzen je graag op een minder vaak gebruikte bereidingswijze: Stoven zonder uit te sloven. Dit stoofpotje met Mediterraanse inslag is makkelijk te bereiden, maar je maakt er wel indruk mee aan tafel. Oja, de pan mag gewoon middel op tafel!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 395 kcal per portie

TIP: Ben je maar met 2 personen? Maak dan toch de hele portie en vries de helft in. Handig voor een dag dat je niet veel tijd hebt om te koken!
TIP: Gebruik in plaats van aubergine eens courgette.


Hoe maak ik Stoofpotje met aardappelen, paprika en aubergine?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Snijd de aardappels in grote stukken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's en aubergine schoon en snij ze in even grote stukken als de aardappels.
    Gebruik in plaats van aubergine eens courgette.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olijfolie in een stoof/braadpan en bak hierin eerst de ui zacht tot de ui glazig is. Voeg dan de paprika en aubergine toe en bak 3-4 minuten mee.
    2. Stap 3: Voeg de aardappels, oregano, tomaatblokjes en bouillon toe en breng alles aan de kook. Stoof het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
    3. Stap 4: Laat de reuzenbonen uitlekken en stoof ze samen met de olijven de laatste 5 minuten mee. Knip of hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Breng de schotel op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en de feta.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 395 kcal
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2,9 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren