Terug

Vegetarische rode kool stamppot met jus

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We gaan op de groente-tour met deze vegetarische stamppot. Natuurlijk kunnen de groenteballetjes vervangen worden door vlees, maar wij denken dat je het niet mist. Probeer het zelf!

 • 4 personen
 • Hoofdgerecht
 • 5 minuten voorbereiden
 • Nederlands
 • 30 minuten bereidingstijd

Tip: Heb je wat meer tijd én zin en wil je er tóch een stukje vlees bij? Probeer de stamppot dan eens met een stukje stoofvlees.

Dit recept is een samenwerking met Fransesca Kookt.


Hoe maak ik Vegetarische rode kool stamppot met jus?

Print

Voorbereiden

 1. Stap 1: Voor de stamppot kook je de aardappelen 14 minuten in een bodempje water.

Bereiden

  1. Stap 2: In de tussentijd verhit je een koekenpan en bak je de groenteballetjes rondom bruin aan. Schep ze daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Stap 3: Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en schep je ze terug in de pan. Schenk er een scheut melk/kookroom bij en een paar klontjes boter (of scheut olijfolie) en stamp tot een puree.
  3. Stap 4: Roer de gekookte rode kool erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  4. Stap 5: Smelt vervolgens een kwart van de boter in een koekenpan en fruit hier 2 minuten de sjalot in.
  5. Stap 6: Maak nu een roux door de rest van de boter toe te voegen en op laag vuur te laten smelten. Roer nu de bloem erdoor en blijf een paar minuten roeren totdat je bloem 'gebakken' is. Deze roux is de basis voor je vegetarische jus.
  6. Stap 7: Schenk nu langzaam de warme bouillon bij de roux en klop met een garde totdat je een jus hebt die je qua dikte zelf goed vindt. Je kunt altijd nog wat extra bouillon toevoegen. Breng op smaak met sojasaus.
  7. Stap 8: Serveer de rode kook stamppot met groente gehaktballetjes, jus en garneer met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren