
Terug
Hoe maak je kruidige hutspot ovenschotel met spinazie en kokosmelk?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Maak de wortels schoon en snij deze in blokjes. Maak de uien schoon en snij deze in parten. Schep de olie door de groenten, pers de knoflook erboven uit en meng de komijn en koriander erdoor.
- Stap 2: Leg de wortel en uien op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten in 30 minuten bruin en gaar in het midden van de oven.
- Stap 3: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappelen nog ca. 14 minuten koken.
- Stap 4: Verpak de makreel in aluminiumfolie. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven, draai de temperatuur naar 150 ° Celsius en leg de makreel ca. 8 minuten in de oven. zodat deze goed is opgewarmd.
- Stap 5: Meng de groenten door de puree en stamp nog even tot een grove stamppot ontstaat. Roer de spinazie erdoor, zorg dat deze een beetje slinkt. Maak de stamppot smeuïg met koksmelk. Maak op smaak met zout en peper.
- Stap 6: Haal de makreel uit de oven en verdeel deze in 2 stukken. Serveer de stamppot met de makreel.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 595 kcal
- Eiwit 16 g
- Koolhydraten 67 g
- Vezels 17 g
- Vet 1 g
- Zout 1 g