Terug

Boerenkoolstamppot met een twist

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Wij stappen bij dit recept af van de uitspraak: “bij boerenkoolstamppot hoort worst”. Want met een traditionele stamppot boerenkool kun je prima variëren. Dit keer doen we dat met makreel. Je denkt ongetwijfeld, dat smaakt “als een vis op het droge”. Maar dan ken je het gezegde: “verandering van spijs doet eten” nog niet. Geniet van je maaltje!

 • 4 personen
 • Hoofdgerecht
 • 35 minuten voorbereiden
 • Nederlands
 • 35 minuten bereidingstijd

Hoe maak je een boerenkoolstamppot?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.
  2. Stap 2: Leg aan het eind van de kooktijd van de boerenkool de gerookte makreel bovenop de boerenkool en laat deze in ca. 5 minuten opwarmen.
   Eet je de boerenkool toch liever met de traditionele rookworst? Laat deze stap dan achterwege en verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Stap 3: Pel ondertussen de ui en snipper deze. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
  4. Stap 4: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en paprika ca. 5 minuten.
  5. Stap 5: Haal de makreel van de boerenkool af en leg deze op een serveerschaaltje.
  6. Stap 6: Giet de aardappelen met boerenkool af. Stamp de aardappelen met de boerenkool. Roer de ui en paprika erdoor. Verwarm de melk en maak de stamppot smeuïg met de melk en een scheutje azijn.
  7. Stap 7: Maak op smaak met zout en peper en serveer de stamppot met de makreel.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren