Terug

Meesterlijke stamppot

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Wat vind jij van deze stamppot: Misser of Meesterwerk? Vincent van Gogh zag zijn kunstwerk 'De aardappeleters' als zijn eerste echte meesterwerk, maar zo werd het destijds niet ontvangen. Deze stamppot is voor de aardappelliefhebber een feestje!

 • 3 personen
 • Hoofdgerecht
 • 30 minuten bereidingstijd
 • 537 kcal per portie

Hoe maak ik Gebakken koningsboleet op een stamppot van prei, zonnebloempit en truffel met gesmolten brie?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
   Meng de zonnebloempitten met een klein beetje olijfolie en een eetlepel water. Bak de zonnebloempitten in circa 8 minuten bruin en krokant in de oven. Roer halverwege de baktijd de pitten een keer door.
   Snijd 4 cm van het wit van de prei in ragfijne ringen, bewaar apart. Snijd de rest van de prei in grove ringen.
  2. Stap 2: Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Voeg de grof gesneden prei toe aan de aardappelen en doe de deksel op de pan. Breng de aardappelen aan de kook, laat ze daarna op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaarkoken. Giet de pan af en stoom de aardappelen en prei droog.

   Stamp de aardappelen en prei met de stamper fijn en voeg crème fraîche, truffeltapenade, de helft van de zonnebloempitten en zout en peper naar smaak toe.
  3. Stap 3: Snijd iedere koningsboleet over de lengte in drie plakken. Bak de koningsboleetplakken in een bakpan met wat olijfolie op de opengesneden zijde goudbruin. Leg de koningsboleet op een ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout en peper.
   Leg de plak brie op de plakjes koningsboleet en zet de ovenschaal 3 à 5 minuten in de oven met bovenwarmtegrill op 180 °C.

   Serveer de koningsboleet en gesmolten brie met de preistamppot. Garneer de stamppot met de fijngesneden rauwe prei, zonnebloempitjes, tuinkers en Oost-Indische kers.

Voedingswaarden per portie:

 • Energie 537 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren