Terug

Lentestamppot met rucola, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Hebben we het over stamppot dan hebben we het niet alleen maar over de klassiekers, zoals andijvie- of boerenkoolstamppot. Ook heerlijk natuurlijk, maar deze lente stamppot is een lekkere variant zonder vlees!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 472 kcal per portie

Dit is een erg lekkere stamppot om te combineren met vis, wat dacht je van een handje Hollandse garnalen bovenop de stamppot?


Hoe maak ik lentestamppot met rucola, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Breng de aardappelen aan de kook, met de deksel op de pan. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen droog.
      Stamp de aardappelen met de stamper en voeg de roomboter, pesto en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en meng er de zongedroogde tomaatjes en rucola doorheen.
    2. Stap 2: Terwijl de aardappelen gaarkoken verwarm je de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten op een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Leg de pijnboompitten op een andere ovenschaal. Plaats beiden in de oven en pof de tomaten in 6 minuten en bruneer de pijnboompitten in 5 à 7 minuten.
      Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar.
    3. Stap 3: Serveer de stamppot met de gepofte cherrytomaatjes, pijnboompitten en pesto-crème fraîche bovenop.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 472 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren