
Terug
Print
Bereiden
- Stap 1: Snijd de knolselderij in stukken van hetzelfde formaat als de aardappelen.
- Stap 2: Schep de aardappelen in een grote pan om met de knolselderij en spruiten. Voeg een bodem water en wat zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de groenten in 16-18 minuten gaar.
- Stap 3: Giet het kookvocht af en stamp de groenten tot een grove puree. Roer er de melk en de mosterd door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de stamppot warm.
- Stap 4: Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bak hierin de appelpartjes op matig vuur goudbruin.
- Stap 5: Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan. Laat het schuim wegtrekken, leg de entrecotes in de pan en bak het vlees in 1-2 minuten per kant rosé.
- Stap 6: Snijd het vlees schuin in dunne plakjes. Verdeel de stamppot over 2 warme, grote borden. Rangschik het vlees en de appelpartjes ernaast.