Terug

Stamppotje Aardpeer en Salie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Naast de aardappel zit er de aardpeer in dit gerecht. Minder bekend, maar de familie combineert echt uitstekend. Leuk weetje over salie: het helpt je hersenen optimaal functioneren. Dus het is nog slim ook om dit recept te bereiden!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 30 minuten bereidingstijd

Dit recept is gemaakt door: Deborah van der Pol

 


Hoe maak ik Stamppotje Aardpeer en salie?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Schil de aardperen, snij ze doormidden en kook ze in ruim water ca. 10 minuten. Voeg hierna de stamppot aardappels toe en laat nog ca. 10 minuten koken.
    2. Stap 2: Ondertussen de rookworst ca. 10-15 minuten verwarmen in een pan met warm water (niet kokend).
    3. Stap 3: Stamp de aardperen en aardappels en voeg beetje bij beetje de warme melk toe (let op: de stamppot moet niet te nat worden) en daarna de boter.
    4. Stap 4: Voeg als laatste het gesnipperde sjalotje toe, salie, nootmuskaat, peper en zout. Goed doorroeren.
    5. Stap 5: Als laatste voeg je verse spinazie toe.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren