Terug

Stamppot Boerenkool uit de oven

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Wat de boer niet kent… Boerenkool kent hij gelukkig wel, dus wij hebben de bereiding aangepast! Boerenkool uit de oven, dat is het proberen waard. Die gesmolten kaas erop, mmm…

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 2 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd

Leuke variatie op het klassieke stamppot-recept!

Dit recept is gemaakt door Marieke Kasteleijn


Hoe maak ik Stamppot Boerenkool uit de oven?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor 200°C.

Bereiden

    1. Stap 2: Kook ondertussen de aardappels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Prak ze daarna met een vork fijn.
    2. Stap 3: Bak de spekjes in een koekenpan krokant.
    3. Stap 4: Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de rookworst en de boerenkool kort. Wanneer de boerenkool geslonken is, voeg dan de spekjes toe en roer het goed om. Schep het mengsel van boerenkool, rookworst en spekjes in een ovenschaal en zorg dat de bodem bedekt is.
    4. Stap 5: Verspreid vervolgens de aardappelen over het boerenkoolmengsel en strooi hier de kaas over.
    5. Stap 6: Zet nu de ovenschaal in de oven en bak de boerenkool stamppot af in ongeveer 20 minuten.
    6. Stap 7: Zodra de kaas een beetje goudbruin is gekleurd, is de stamppot klaar.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren