Terug

Spruitjesroerbak met krieltjes en zongedroogde tomaatjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We zijn ervan overtuigd dat dit gerecht de spruitjes aan populariteit laat winnen. Dat kan ook niet anders in combinatie met zongedroogde tomaatjes, krieltjes en cashewnoten. Hoeveel lekkerder kun je het maken?

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 835 kcal per portie

Variatietip:
Mocht je ooit paarse spruiten zien, koop ze dan. Ze hebben niet alleen een prachtig paarse kleur (die verdwijnt bij koken maar behouden blijft bij roerbakken). Paarse spruiten smaken ook nog eens heerlijk, een beetje nootachtig.


Hoe maak ik Spruitjesroerbak met krieltjes en zongedroogde tomaatjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Maak de spruitjes schoon en kook ze 3-4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
    2. Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in 12 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 5 minuten de voorgekookte spruiten en gedroogde oregano naar smaak toe en roerbak mee.
    3. Stap 3: Halveer de zongedroogde tomaten en warm ze op het eind even mee.
    4. Stap 4: Hak de helft van de cashewnoten grof en meng ze door de roerbakschotel.
    5. Stap 5: Verdeel de roerbakschotel over 2 borden en verdeel er de rest van de cashewnoten over.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 835 kcal
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 87 g
  • Vezels 20 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren