We zijn ervan overtuigd dat dit gerecht de spruitjes aan populariteit laat winnen. Dat kan ook niet anders in combinatie met zongedroogde tomaatjes, krieltjes en cashewnoten. Hoeveel lekkerder kun je het maken?
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
835 kcal per portie
Hoe maak ik Spruitjesroerbak met krieltjes en zongedroogde tomaatjes?
- CêlaVíta Mini-krieltjes (450 gram)
- 500 gram spruitjes
- 2 eetlepels olie (uit het potje zongedroogde tomaten)
- Gedroogde oregano
- 75 gram zongedroogde tomaat op olie
- 150 gram cashewnoten
Bereiden
Stap 1: Maak de spruitjes schoon en kook ze 3-4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in 12 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 5 minuten de voorgekookte spruiten en gedroogde oregano naar smaak toe en roerbak mee.
Stap 3: Halveer de zongedroogde tomaten en warm ze op het eind even mee.
Stap 4: Hak de helft van de cashewnoten grof en meng ze door de roerbakschotel.
Stap 5: Verdeel de roerbakschotel over 2 borden en verdeel er de rest van de cashewnoten over.