Terug

Spaanse aardappeltjes met chorizo en karbonades

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Viva la vida! Daarvoor hoef je niet naar de Costa Brava te gaan. Met dit gerecht vier je pas écht het leven. Snel te bereiden en heerlijk om te delen.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 615 kcal per portie

Tip: Wil je nog wat meer groente, serveer er dan gekookte broccoli bij.


Hoe maak ik Spaanse aardappeltjes met chorizo en karbonades?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Meng 1 eetlepel olie met het paprikapoeder en pers er een teentje knoflook boven uit. Wrijf de karbonades in met dit mengsel en zet ze afgedekt even weg.
    2. Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes. Snij de chorizo in blokjes.
    3. Stap 3: Verhit in een grote koekenpan de resterende olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten. Voeg de ui toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de paprika en de aardappels toe en bak alles omscheppend in 12 minuten gaar en bruin. Blijf regelmatig omscheppen.
    4. Stap 4: Verhit ondertussen een koekenpan of grillpan en bak hierin de karbonades in 10 minuten gaar. Halverwege keren.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 615 kcal
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren