Samen genieten met deze heerlijke rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes. Bij dit feestelijke gerecht is het ook lekker om af en toe eens af te wisselen met de vegetarische variant.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
550 kcal per portie
Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes?
- 2 schalen CêlaVíta Roast Potatoes (425 gram)
- 400 gram gerookte kipfilet
- 1 ui
- 600 gram tuinbonen (diepvries)
- 2 eetlepels (olijf)olie
Voor het tomatensausje:
- 4 takjes verse peterselie
- 1 mespunt cayennepeper
- 8 eetlepels tomatenketchup
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de plastic folie en de banderol van de aluminium schalen. Plaats de schalen in het midden van de oven en bak de aardappels in 20-25 minuten gaar. Schep de aardappeltjes halverwege even om.
Stap 2: Knip de peterselie fijn. Meng de peterselie met de cayennepeper door de tomatenketchup. Doe de saus over in een mooi schaaltje. Bewaar tot gebruik.
Stap 3: Snij ondertussen de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snij in halve ringen.
Tip: Liever geen vlees? Vervang de kip dan door hazelnoten.
Stap 4: Verwarm de tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 5: Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet met de ui ongeveer 5 minuten.
Stap 6: Schep de kip en tuinbonen door de gare aardappels. Verdeel het mengsel over 4 borden en serveer met het tomatensausje.