
Terug
Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de plastic folie en de banderol van de aluminium schalen. Plaats de schalen in het midden van de oven en bak de aardappels in 20-25 minuten gaar. Schep de aardappeltjes halverwege even om.
- Stap 2: Knip de peterselie fijn. Meng de peterselie met de cayennepeper door de tomatenketchup. Doe de saus over in een mooi schaaltje. Bewaar tot gebruik.
- Stap 3: Snij ondertussen de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snij in halve ringen.
Liever geen vlees? Vervang de kip dan door hazelnoten.
- Stap 4: Verwarm de tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Stap 5: Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet met de ui ongeveer 5 minuten.
- Stap 6: Schep de kip en tuinbonen door de gare aardappels. Verdeel het mengsel over 4 borden en serveer met het tomatensausje.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 550 kcal
- Eiwit 34 g
- Koolhydraten 48 g
- Vezels 15 g
- Vet 1 g
- Zout 3.8 g