Een kleurrijke en lekkere, goedgevulde bowl. Deze moet je proeven!
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Rápido Burrito Bowl met aardappel?
- 1 verpakking (450 g) CêlaVíta mini krieltjes
- 300 g mais
- 250 g cherrytomaatjes
- 200 g zwarte bonen
- 2 paprika’s, in verschillende kleuren
- 2 avocado’s
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 15 g koriander, gehakt
Voor de Mexicaanse marinade:
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiden
Stap 1: Meng de tomatenpuree, het paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder en knoflookpoeder met een eetlepel olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Marineer de aardappeltjes ongeveer 5 minuten in dit mengsel. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.
Stap 2: Roerbak de aardappeltjes in een koekenpan op hoog vuur. Doe dit ongeveer 5 minuutjes tot de aardappels kleur beginnen te krijgen. Voeg nu ook de paprika toe aan de pan en bak het geheel nog ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
Stap 3: Snijd de ui ondertussen fijn en halveer de cherrytomaatjes. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en voeg deze in een kom samen met de ui en cherrytomaatjes.
Stap 4: Prak de avocado’s met een vork fijn, hak een deel van de koriander en pers het sap van 1 limoen en meng dit in een bakje.
Stap 5: Serveer de aardappelschotel met de geprakte avocado en het bonen-groente mengsel. Garneer met de overgebleven koriander.