Terug

Rap en Roerbak

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een gemakkelijk, smaakvol wokgerecht met onze Wokjes, sweet chili saus, garnalen, cashewnoten en lekker veel groenten! Om je vingers bij af te likken.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 414 kcal per portie

Hoe maak ik rap en roerbak?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm een ruime wokpan en voeg hieraan een eetlepel zonnebloemolie toe. Bak de gamba’s rondom goudbruin en gaar in circa 2 minuten. Schep de gamba’s uit de wok.
    2. Stap 2: Verwarm in de wokpan 2 eetlepels zonnebloemolie. Wok de wokjes circa 6 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Breng ze op smaak met wat zout en peper.
    3. Stap 3: Voeg de bimi toe aan de wokpan als de wokjes mooi gekleurd zijn. Wok deze samen circa 3 minuten. Snijd ondertussen de paksoi in kwarten. Voeg na 3 minuten wokken de paksoi en rode paprikareepjes toe aan de wokpan, bak dit anderhalve minuut. Voeg dan de gamba’s en cashewnoten toe aan de pan. Bak dit samen nog 1 minuut. Blus de wok af met de sweet chilisaus en zet daarna meteen het vuur uit.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 414 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren