Terug

Kabelgauw met opbakaardappeltjes en pittige spinazie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een heerlijke maaltijd met vis die in je mum van tijd op tafel zet. Een bord om van te smullen!

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 850 kcal per portie

Hoe maak ik kabelgauw?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
      Leg de kabeljauwfilets op een ovenschaal met een stukje bakpapier. Besmeer de kabeljauw met de zongedroogde tomatentapenade en bestrooi met wat oude kaas.
      Gaar de kabeljauw in circa 12 minuten in de oven.
    2. Stap 2: Verwarm ondertussen een ruime bakpan met 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels zonnebloemolie.
      Bak de “Oma’s opbak aardappeltjes” in circa 10 minuten goudbruin. De eerste 4 minuten op hoog vuur, daarna op matig vuur en regelmatig omschudden. Maak de aardappeltjes op smaak met zout en peper.
    3. Stap 3: Ondertussen kan de spinazie gewokt worden. Verwarm een ruime wokpan voor met 1 eetlepel zonnebloemolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode chiliringetjes. Als de ui bruin kleurt voeg je de spinazie toe aan de wokpan. Bak de spinazie in circa 2 minuten gaar. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Schep de spinazie in een ruime zeef om het vocht te laten uitlekken.
    4. Stap 4: Serveer de “kabelgauw” met de bruingebakken aardappeltjes, de pittige spinazie en een schijfje citroen.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 850 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren