Terug

Gevulde puntpaprika’s met mini krieltjes met olijf en rozemarijn

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Geniet van deze heerlijke puntpaprika’s gevuld met tomaat, mozzarella, basilicum en gehakt. Tip: varieer met smaakmakers en kaassoorten voor nieuwe verrassende combinaties.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten bereidingstijd
  • 822 kcal per portie

Hoe maak ik Puntpaprika’s gevuld met tomaat, mozzarella, basilicum en gehakt geserveerd met mini krieltjes met olijf en rozemarijn?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
      Halveer de rode puntpaprika’s over de lengte. Verwijder de zaadlijst. Leg ze op een ruime ovenschaal en bestrooi ze met een beetje paneermeel.
    2. Stap 2: Meng het rundergehakt met de pesto, gesnipperde rode ui, geraspte knoflook en zout en peper naar smaak. Verdeel het gemengde gehakt over de 4 halve puntpaprika’s.
      Leg bovenop het gehakt de gehalveerde cherrytomaatjes en mozzarella om en om neer. Bestrooi de gevulde puntpaprika’s met wat oregano en zout en peper.
    3. Stap 3: Verdeel de mini krieltjes over de ovenschaal bij de gevulde puntpaprika’s en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie.
      Bak de gevulde puntpaprika’s en mini krieltjes in circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Roer de mini krieltjes halverwege het bakproces een keer door voor een goudgeel en gaar resultaat.

      Garneer de puntpaprika’s naar wens met wat verse basilicum.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 822 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren