Terug

Aziatisch gebakken krieltjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een gemakkelijk aardappelgerecht in een Aziatisch jasje. Op smaak gebracht met chilisaus en je zet het in een handomdraai op tafel.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 542 kcal per portie

Ook lekker in combinatie met saté.


Hoe maak ik Aziatisch gebakken krieltjes?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm een ruime bakpan met een scheutje zonnebloemolie voor. Bak hierin eerst de paddenstoelen goudbruin, schep ze daarna in een bakje. Gebruik dezelfde bakpan om de minikriel goudbruin te bakken in zonnebloemolie.
    2. Stap 2: Als de minikriel goudbruin is kunnen de paddenstoelen weer terug in de pan, samen met de gesneden paksoi en een lepel boter. Bak dit samen 2 minuten verder.
      Ondertussen een andere bakpan voorverwarmen met wat roomboter om de eieren in te bakken.
    3. Stap 3: Als de minikriel, paddenstoelen en paksoi goed gebakken zijn de chilisaus eraan toevoegen. Serveer de minikriel met het gebakken ei bovenop. Strooi naar wens wat peper en zout op het gebakken ei.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 542 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren