Terug

Salie-aardappeltjes met Portobello en Serranoham

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Salie vind steeds vaker haar weg naar de keuken. Gelukkig maar, bewijst dit gerecht! De Portobello paddenstoelen zijn ook te vervangen door kastanjechampignons. Portobello’s of niet, het gerecht smaakt in elk geval picobello!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • 20 minuten bereidingstijd

Variatietip:
Portobello’s zijn kastanjechampignons in reuzenformaat, en daarom prima door gewone kastanjechampignons te vervangen. Ook heerlijk met gebakken oesterzwammen.


Hoe maak ik Salie-aardappeltjes met Portobello en Serranoham?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan (of twee kleine pannen). Bak de aardappeltjes hierin met de salie op matig vuur in 10 minuten goudgeel. Schep ze regelmatig om.
    2. Stap 2: Voeg de Serranoham toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak nog 2 minuten en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
    3. Stap 3: Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan of wok. Bak de stukken Portobello op matig vuur in ca. 8 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
      Een Portobello is een kastanjechampignon in reuzenformaat en daarom prima door 'gewone' kastanjechampignons te vervangen. Ook lekker met gebakken oesterzwammen.
    4. Stap 4: Schep de paddenstoelen door de aardappelen. Druppel er naar smaak wat citroensap over.
    5. Stap 5: Verdeel het gerecht over 4 diepe borden. Lekker met bijvoorbeeld een groene salade!

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren