Terug

Salade Nicoise met Airfryer ribbelschijfjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De oorsprong van een Salade Niçoise komt uit het Franse Nice. Als je voor deze salade onze Airfryer Ribbelschijfjes uit Wezep gebruikt, dan klinkt CêlaVíta ook ineens heel Frans... C'est La Vie! Geniet van je maaltijd :) Doe mee met de winactie en maak kans op 4x Winter Efteling!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht/Bijgerecht
  • Frans
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 370 kcal per portie

Houd je niet van vis? Probeer dit recept dan eens met kipreepjes.


Hoe maak je een Salade Niçoise?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in ca. 8 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
    2. Stap 2: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Doe de ribbelschijfjes in de airfryer, zonder toevoeging van olie. Bak de schijfjes ca. 19-21 minuten en schud halverwege om voor een goudgeel en krokant resultaat. Deze bereidingswijze is gebaseerd op een XL airfryer.
    3. Stap 3: Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel de eieren af onder koud water, pel de eieren en snij ze in kwarten.
    4. Stap 4: Pel de ui en snij deze in ringen. Laat de tonijn uitlekken. Was de veldsla en laat deze goed uitlekken.
      Houd je niet van vis? Probeer dit recept dan eens met kipreepjes.
    5. Stap 5: Maak een dressing van de azijn, olie en mosterd.
    6. Stap 6: Meng de veldsla met de sperziebonen en de uiringen. Schep de dressing erdoor en doe het geheel in een grote schaal (of verdeel over 4 borden). Verdeel de tonijn en de eieren er over. Verdeel de ribbelschijfjes over de salade. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 370 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,2 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren