Terug

Salade uit het Midden-Oosten van aardappel en kikkererwten

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Kikkererwten zijn lekker en voedzaam, dat weet men in het Midden-Oosten al eeuwenlang. Wij vinden dit een sprookjesachtige salade.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Oosters
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 700 kcal per portie

Lekker met een komkommersalade.


Hoe maak ik Salade uit het Midden-Oosten van aardappel en kikkererwten?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Vul een pan met ca. 700 gram aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappelen nog ca. 14 minuten koken.

Bereiden

    1. Stap 2: Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de knoflook, pecannoten, peterselie en munt in een keukenmachine of blender fijn. Voeg de tahin en de citroensap toe. Schenk er olijfolie bij en zoveel water tot er een dikke dressing ontstaat. Maak de dressing op smaak met gemalen komijn, zout, versgemalen peper en eventueel wat citroensap.
    2. Stap 3: Giet de aardappels af en halveer ze (of in kwarten, afhankelijk van grootte). Doe ze samen met de kikkererwten in een grote schaal. Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Je kunt de salade warm of koud eten.
    3. Stap 4: Garneer met het geroosterde sesamzaad en eventueel wat blaadjes munt.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 700 kcal
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,6 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren