Terug

Rucola-stamppot met gerookte makreel

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een stamppotje met gerookte makreel, dat is vissen naar complimentjes straks! De verse rucola zorgt voor een extra bite. Onze voorkeur gaat uit naar makreel, maar het is ook lekker om te serveren met tonijn of kip.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 725 kcal per portie

Variatietip:
Hou je niet van makreel? Dit smaakt ook lekker met gerookte zalm of met gerookte kipreepjes.


Hoe maak ik Rucola-stamppot met gerookte makreel?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
    2. Stap 2: Verdeel ondertussen de makreel in stukjes. Maak de bosui schoon en snij in ringen. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij de rucola in grove stukken.
      Liever geen makreel? Gerookte zalm of gerookte kipreepjes is ook een goed alternatief.
    3. Stap 3: Verwarm de melk. Giet de aardappels af en laat even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en peper een stevige puree van.
    4. Stap 4: Schep bosui, paprika, rucola en twee derde deel van de makreel door de stamppot.
    5. Stap 5: Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de rest van de makreel er over.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 725 kcal
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1.9 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren