Terug

Rozemarijnaardappeltjes met sjalot en olijven

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit is een bijgerecht dat zich eenvoudig laat bereiden, maar wel bijzonder gewaardeerd gaat worden! We horen vaak dat het niet alleen een lekker bijgerecht is, maar ook goed als hoofdgerecht gegeten kan worden bij de barbecue!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd

Variatietip:
Als feestelijk bijgerecht is dit genoeg voor 4 personen. Heerlijk met bijvoorbeeld gebraden kalfsrollade, lamshaasjes, of op de huid gebakken vis (dorade of zeebaars).


Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met sjalot en olijven?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Pel de sjalotten en halveer eventueel erg grote exemplaren.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de sjalotten 2 minuten, schep regelmatig om. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en bak nog 4 minuten.
    2. Stap 3: Schep de aardappels en de honing door de sjalotten. Bak de aardappels op matig vuur in 10 minuten goudgeel. Het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Schep de aardappels en sjalotten regelmatig om.
    3. Stap 4: Warm de laatste minuut de olijven mee. Breng op smaak met versgemalen peper. Lekker met bijvoorbeeld een gebakken biefstuk of een tartaartje.
      Heerlijk met gebraden kalfsrollade, lamshaasjes, of op de huid gebakken vis (dorade of zeebaars).

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren