Terug

Rozemarijnaardappeltjes uit de oven met gegrilde zalm

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Feeling fishy today? Ga dan voor deze gegrilde zalmfilet. Voeg wat extra smaak toe aan je aardappelen door er wat rozemarijn aan toe te voegen en ze te dippen in de zelfgemaakte ansjovismayonaise.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 2 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd

Dit gerecht kun je goed combineren met een lekkere salade van bijvoorbeeld rucola!


Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes uit de oven met gegrilde zalm?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden

    1. Stap 2: Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat of grote ovenschaal. Schuif de aardappeltjes in het midden van de oven en rooster ze in ca. 28 minuten goudbruin en krokant. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
    2. Stap 3: Meng in een kommetje de mayonaise met de ansjovis en citroenrasp. Breng de saus op smaak met zout en peper.
    3. Stap 4: Verhit de grillpan tot gloeiend heet. Bestrooi de vis rondom met zout en peper, en kwast beide kanten in met de olie. Leg de stukken zalmfilet in de hete pan en draai ze na 3 minuten een kwartslag. Keer de stukken zalm na 2-3 minuten voorzichtig om en bak ze nog 1-2 minuten op de andere kant. De vis hoort vanbinnen nog sappig rosé te zijn.
    4. Stap 5: Verdeel de aardappeltjes over de borden, leg de zalm ernaast en schep er wat ansjovismayonaise bij. Lekker met rucolasalade.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren