Terug

Rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Samen genieten met deze heerlijke rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes. Bij dit feestelijke gerecht is het ook lekker om af en toe eens af te wisselen met de vegetarische variant.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 550 kcal per portie

Variatietip:
Liever geen vlees? Vervang de kip in dit gerecht dan eens door hazelnoten.


Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met gerookte kip en tuinboontjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de plastic folie en de banderol van de aluminium schalen. Plaats de schalen in het midden van de oven en bak de aardappels in 20-25 minuten gaar. Schep de aardappeltjes halverwege even om.
    2. Stap 2: Knip de peterselie fijn. Meng de peterselie met de cayennepeper door de tomatenketchup. Doe de saus over in een mooi schaaltje. Bewaar tot gebruik.
    3. Stap 3: Snij ondertussen de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snij in halve ringen.
      Liever geen vlees? Vervang de kip dan door hazelnoten.
    4. Stap 4: Verwarm de tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking.
    5. Stap 5: Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet met de ui ongeveer 5 minuten.
    6. Stap 6: Schep de kip en tuinbonen door de gare aardappels. Verdeel het mengsel over 4 borden en serveer met het tomatensausje.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 550 kcal
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vezels 15 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren