Terug

Rozemarijnaardappeltjes met gekarameliseerde rode uipartjes uit de oven

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Karameliseren, alleen bij het woord loopt het water al in de mond. Met een bijgerecht zoals dit wordt zowel koken als eten een feestje! Hoera!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Frans
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 450 kcal per portie

Variatietip:
Deze aardappels misstaan niet op een feestelijk diner met Kerst of Pasen.


Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes met gekarameliseerde rode uipartjes uit de oven?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de uien en snij de uien van boven naar beneden in 8-10 parten.

Bereiden

    1. Stap 2: Schep de uien om met de olie en de honing. Meng de aardappels door de uien.
    2. Stap 3: Doe de aardappels met de uien in een ovenschaal en bak de aardappels in de oven in ca. 28 minuten gaar en goudbruin. Schep het geheel halverwege even om.

      Lekker bij varkenshaas, kalfsmedaillon of (herten)biefstuk en gekookte rode kool.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 450 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.3 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren