Terug

Rozemarijnaardappel met gekarameliseerde ui

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Breng je aardappeltjes naar een hoger level met rozemarijn en gekarameliseerde ui. Een heerlijke side dish voor bij een lekker biefstukje of een hamburger. Door de toevoeging van rozemarijn krijgen de aardappeltjes een zoete en frisse smaak. In combinatie met de zoete uien, is dat extra lekker!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd

Hoe maak je rozemarijnaardappel met gekarameliseerde ui?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappeltjes over een ruime ovenschaal. Besprenkel met de aardappeltjes met olie, rozemarijn, tijm en knoflook. Rooster de aardappeltjes in ca. 15 min iets bruin.
    2. Stap 2: Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de uien toe. Bak de ui op matig vuur goudbruin en zacht. Voeg de suiker toe en bak kort mee. Voeg de balsamico azijn toe. Stoof de uien kort door.
    3. Stap 3: Voeg de aardappelpartjes toe aan de gekarameliseerde ui en schep op. Breng op smaak met zout en peper. Serveer dit in een schaal.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren