Roti op z’n Hollands

Wanneer je niet kunt kiezen tussen Surinaams eten of een lekkere Hollandse stamppot, dan combineer je het toch gewoon? Verstop de stamppot-ingrediënten in een Surinaams jasje en tast toe!

Dit recept is een samenwerking met Chickslovefood.nl.

2 personen

20 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

Hoe maak ik Roti op z’n Hollands?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • êlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
  • 150 gram sperzieboontjes
  • 100 gram peen julienne (wortelrasp)
  • 1 grote witte ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 4 wraps
  • Snuf peper en zout

Bereiden

Stap 1: Snijd de aardappels in wat kleinere stukjes (blokjes van zo’n centimeter) en doe ze in een pan kokend water.

Stap 2: Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Als de aardappels 4 minuten koken, voeg je de boontjes toe in de pan bij de aardappelblokjes. Kook de aardappels en sperzieboontjes nog 5 minuten en giet dan af.

Stap 3: Snijd ondertussen de ui fijn. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en fruit de ui 3 minuten.

Stap 4: Voeg de peen julienne, de afgegoten boontjes en aardappeltjes, kerriepoeder en een snuf peper en zout toe.

Stap 5: Bak het geheel zo’n 5 minuten. Voeg dan de crème fraiche toe, roer goed door en zet het vuur uit na een minuut.

Stap 6: Verwarm de wraps volgens de verpakking (in de magnetron bijvoorbeeld) en vul ze met het aardappelmengsel.

Misschien vind je dit ook wel lekker