Terug

Roti op z’n Hollands

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Wanneer je niet kunt kiezen tussen Surinaams eten of een lekkere Hollandse stamppot, dan combineer je het toch gewoon? Verstop de stamppot-ingrediënten in een Surinaams jasje en tast toe!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Surinaams
  • 20 minuten bereidingstijd

Deze ‘roti’ is natuurlijk totaal anders dan de Surinaamse klassiekers, maar deze Hollandse versie met stamppot-ingrediënten is zeker wèl het proberen waard!

Dit recept is een samenwerking met Chickslovefood.nl

 


Hoe maak ik Roti op z'n Hollands?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Snijd de aardappels in wat kleinere stukjes (blokjes van zo'n centimeter) en doe ze in een pan kokend water.
    2. Stap 2: Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Als de aardappels 4 minuten koken, voeg je de boontjes toe in de pan bij de aardappelblokjes. Kook de aardappels en sperzieboontjes nog 5 minuten en giet dan af.
    3. Stap 3: Snijd ondertussen de ui fijn. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en fruit de ui 3 minuten.
    4. Stap 4: Voeg de peen julienne, de afgegoten boontjes en aardappeltjes, kerriepoeder en een snuf peper en zout toe.
    5. Stap 5: Bak het geheel zo'n 5 minuten. Voeg dan de crème fraiche toe, roer goed door en zet het vuur uit na een minuut.
    6. Stap 6: Verwarm de wraps volgens de verpakking (in de magnetron bijvoorbeeld) en vul ze met het aardappelmengsel.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren