Terug

Romige aardappelbonensalade

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dat je vlees niet hoeft te missen, laat dit gerecht maar al te goed zien (maar vooral proeven). Romig dankzij de roombrie, knapperig dankzij de sugarsnaps. De country partjes hebben het goed in dit gerecht. Een gerecht dat ook een lust is voor het oog trouwens!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 860 kcal per portie

Variatietip:
Dit gerecht is ook een prima lunch voor 3-4 personen.


Hoe maak ik Romige aardappelbonensalade?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Maak de sperziebonen en sugarsnaps schoon. Pel en snipper de knoflook.

Bereiden

    1. Stap 2: Laat de olijfolie heet worden in een koekenpan en bak de aardappelpartjes met de knoflook in ongeveer 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
    2. Stap 3: Kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe, breng opnieuw aan de kook en kook de sugarsnaps de laatste 3 minuten mee.
    3. Stap 4: Snij de brie in blokjes. Smelt de brie in de crème fraîche in een steelpan met dikke bodem.
    4. Stap 5: Schep de sperziebonen, sugarsnaps en aardappelpartjes door elkaar. Roer de briesaus erdoor en serveer direct.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 860 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vezels 9 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.3 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren