Terug

Roasted Potatoes met pompoen en raita

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit gerecht gaat voor een smaakexplosie zorgen en dat is niet alleen vanwege de combinatie van pompoen en raita, maar ook door de toevoeging van granaatappel. Wij serveren deze niet alledaagse combinatie graag, want het is gegarandeerd een succes!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Brits
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 350 kcal per portie

Lekker bij een biefstukje of een stukje wild.

Lekker als bijgerecht op de kersttafel!


Hoe maak ik Roasted Potatoes met pompoen en raita?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de Roast Potatoes in een ovenschaal.
  2. Stap 2: Was de schil van de pompoen goed en verwijder de pitjes en draden. Snij in even grote stukken als de aardappelen. Schep de pompoen door de aardappelen.

Bereiden

    1. Stap 3: Plaats de ovenschaal met de aardappelen en pompoen in de voorverwarmde oven en verwarm 25-30 minuten, schep af en toe om.
    2. Stap 4: Maak ondertussen de raita. Meng de Griekse Yoghurt met het grootste deel van de granaatappelpitjes en maak op smaak met de citroenrasp, het citroensap, zout en peper. Pers er het teentje knoflook boven uit.
    3. Stap 5: Serveer de pompoenaardappeltjes in de ovenschaal met de helft van de raita en strooi de rest van de granaatappelpitjes erover. Geef de rest van de raita er in een apart schaaltje bij.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 350 kcal
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vezels 8 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,79 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren