Roast potatoes met spek, appel en rozijnen

Er zijn smaakcombinaties die voor elkaar gemaakt zijn en  dit is er ook zo een. De appel en rozijn kenden we al. De aardappel en het knapperige spek ook. Laat dit kwartet het samen ook nog eens heel goed doen.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

470 kcal per portie

Hoe maak ik Roast potatoes met spek, appel en rozijnen?

Ingrediënten

Roast potatoes met rode schil
  • CêlaVíta Roast potatoes met rode schil en rozemarijn (425 gram)
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 appel
  • 40 gram rozijnen

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden

Stap 2: Doe de aardappels in een ovenschaal. Zet deze in de oven en bak de aardappels in 25 minuten gaar.

Stap 3: Snij ondertussen het ontbijtspek in reepjes. Was de appel, snij deze in parten, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Wel de rozijnen in heet water.

Tip: Neem eens gedroogde cranberries in plaats van rozijnen.

Stap 4: Als de aardappels 15 minuten in de oven staan: giet de rozijnen af en dep ze droog. Schep het spek, de appel en de rozijnen door de aardappels en bak verder mee.

Tip: Lekker met gegrild vlees (entrecote of varkenshaas) en een koolsalade. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel lekker