Terug

Roast potatoes met spek, appel en rozijnen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Er zijn smaakcombinaties die voor elkaar gemaakt zijn en  dit is er ook zo een. De appel en rozijn kenden we al. De aardappel en het knapperige spek ook. Laat dit kwartet het samen ook nog eens heel goed doen.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 2 minuten voorbereiden
  • Brits
  • 28 minuten bereidingstijd
  • 470 kcal per portie

Variatietip:
Neem in plaats van rozijnen eens gedroogde cranberries.


Hoe maak ik Roast potatoes met spek, appel en rozijnen?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden

    1. Stap 2: Doe de aardappels in een ovenschaal. Zet deze in de oven en bak de aardappels in 25 minuten gaar.
    2. Stap 3: Snij ondertussen het ontbijtspek in reepjes. Was de appel, snij deze in parten, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Wel de rozijnen in heet water.
      Neem eens gedroogde cranberries in plaats van rozijnen.
    3. Stap 4: Als de aardappels 15 minuten in de oven staan: giet de rozijnen af en dep ze droog. Schep het spek, de appel en de rozijnen door de aardappels en bak verder mee.

      Lekker met gegrild vlees (entrecote of varkenshaas) en een koolsalade. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 470 kcal
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren