Terug

Quiche van kriel, pompoen en kerrie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Taart als diner? Dat kan zeker! Serveer het met een frisse salade.

  • 6 personen
  • Hoofdgerecht
  • 60 minuten bereidingstijd
  • 352 kcal per portie

Ook afgekoeld is de quiche erg lekker. Serveer bij een frisse salade.


Hoe maak ik Quiche van kriel, pompoen en kerrie?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven of airfryer voor. Bekleed een bakvorm met het quichedeeg; Leg onderin het blik een vel bakpapier en smeer de randen van het blik in met wat olijfolie en bebloem de randen licht. Leg dan het quichedeeg in het blik en zorg daarbij voor opstaande randen. Prik de bodem van het quichedeeg in met een vork.
    2. Stap 2: Roer de eieren en room tot een glad mengsel met een garde. Breng dit eiermengsel op smaak met de gesnipperde ui, geraspte knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder, chiliringetjes en peper en zout.
    3. Stap 3: Verdeel de krieltjes en pompoenblokjes in de bakvorm, giet hier het eiermengsel overheen.
    4. Stap 4: ak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven of airfryer van 180°C. Omdat de vulling gaar moet worden, kun je de garing controleren door na de baktijd met een satéprikker in de vulling te prikken en wanneer deze droog uit de quiche komt is hij gaar.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 352 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren