Terug

Pompoen en pastinaak stamppot

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Pastinaak heeft een anijsachtige smaak die verrassend goed combineert met pompoen. Dat bracht ons bij het idee om er een stamppot van te maken. Lekker met Halloween, maar ook lekker gedurende de rest van het jaar!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 710 kcal per portie

Het is ook heel lekker om de pompoen, ui en pastinaak in de oven te roosteren. Verhit de blokjes dan op een bakplaat 10 minuten op 200°C.


Hoe maak ik Pompoen en pastinaak stamppot?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Maak de pompoen en pastinaak schoon en snij de groenten in blokjes van circa 1 cm. Pel en snipper de ui.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en bak hierin de ui, pompoen en pastinaak enkele minuten. Voeg een bodempje water toe en dek de pan af. Laat de groente in ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
      Je kunt de pompoen, ui en pastinaak ook in de oven roosteren. Verhit de blokjes dan op een bakplaat 10 minuten op 200°C.
    2. Stap 3: Doe de aardappels in een andere pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
    3. Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels tot een puree. Roer de gare groente door de aardappels met eventueel wat van het groentekookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Stap 5: Serveer de stamppot met een stukje makreel.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 710 kcal
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vezels 11 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,9 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren