
Terug
Hoe maak ik Pompoen en pastinaak stamppot?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Maak de pompoen en pastinaak schoon en snij de groenten in blokjes van circa 1 cm. Pel en snipper de ui.
Bereiden
- Stap 2: Verhit de olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en bak hierin de ui, pompoen en pastinaak enkele minuten. Voeg een bodempje water toe en dek de pan af. Laat de groente in ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
Je kunt de pompoen, ui en pastinaak ook in de oven roosteren. Verhit de blokjes dan op een bakplaat 10 minuten op 200°C.
- Stap 3: Doe de aardappels in een andere pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
- Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels tot een puree. Roer de gare groente door de aardappels met eventueel wat van het groentekookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 710 kcal
- Eiwit 30 g
- Koolhydraten 62 g
- Vezels 11 g
- Vet 1 g
- Zout 1,9 g