Terug

Pofaardappel met Yoghurt Knoflooksaus

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Bij de pofaardappel denken wij aan een knapperend kampvuurtje. Hou die gedachte vast. We hebben alleen de bereiding wat eenvoudiger gemaakt. Gewoon in de magnetron, opensnijden, saus erin en genieten maar. Ogen dicht en je lijkt het vuur nog te ruiken.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Amerikaans
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 115 kcal per portie

Wil je variëren? Meng dan eens wat dille en gerookte zalm door de saus.


Hoe maak je gepofte aardappel?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwijder de kartonnen sleeve van de verpakking. Let op: het folie hoeft NIET te worden verwijder en er hoeven GEEN gaatjes te worden geprikt.
    2. Stap 2: Bereid de aardappel in de magnetron. Afhankelijk van het wattage van je magnetron, is dat:
      700 Watt: ca. 15 minuten
      800 Watt: ca. 13 minuten
      900 Watt: ca. 12 minuten
      1000 Watt: ca. 11 minuten
    3. Stap 3: Laat de aardapeplen na magnetronbereiding nog ca. 1 minuut nagaren in de verpakking.
    4. Stap 4: Snijd de aardappel aan de bovenkant iets open en serveer de meegeleverde Yoghurt Knoflooksaus in de inkeping. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 115 kcal
  • Eiwit 2,0 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vezels 1,5 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0,4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren