Terug

Pittige Patatas Bravas

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Voor dit gerecht moet je niet te flauw uitgevallen zijn, maar is absoluut het uitproberen waard. Lekker voor op de Spaanse avond.

  • 2 personen
  • Bijgerecht/Borrel
  • 5 minuten voorbereiden
  • Spaans
  • 30 minuten bereidingstijd

Tip: Maak verschillende sausjes bij de Rozemarijn Himalayazout partjes en je maakt er een gezellige tapas-maaltijd van.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl


Hoe maak ik Pittige Patatas Bravas?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 220°C en bak de aardappels hier in 28 minuten gaar en krokant. Of bereid ze 16 minuten in de Airfryer op 180°C. Schep ze halverwege een keer om.

Bereiden

    1. Stap 2: Hak de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout toe en laat 5 minuutjes pruttelen.
    2. Stap 3: Pureer dan de saus fijn met een keukenmachine of staafmixer. Meng er een eetlepel crème fraîche er doorheen.
    3. Stap 4: Serveer de aardappeltjes met de pittige bravas saus.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren