Terug

Pittige paprikakrieltjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Als je je krieltjes wat spannender wilt maken, dan is dit het juiste recept daarvoor. Voeg een paprika en een peper toe, wat cayennepeper en klaar ben je. Lekker als bijgerecht.

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 265 kcal per portie

Variatietip: In plaats van cayennepeper kun je ook kiezen voor (gerookte) paprikapoeder


Hoe maak ik Pittige paprikakrieltjes?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Maak de paprika’s schoon en snij in dunne reepjes.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olie in 2 koekenpannen. Verdeel de krieltjes over de 2 pannen en bestrooi naar smaak met cayennepeper en eventueel een beetje zout. Bak de aardappeltjes in 12 minuten goudgeel. Voeg halverwege de paprikareepjes toe. Schep regelmatig om. Lekker met bijvoorbeeld een slavink en gekookte snijbonen.
      In plaats van cayennepeper kun je ook kiezen voor (gerookte) paprikapoeder.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 265 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1.4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren