Terug

Pittige boerenkoolstamppot met worst

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Kom maar op met die stamper! Traditioneler kan het bijna niet, een oudhollandse stamppot boerenkool met rookworst. Heerlijk als het buiten fijn vriest en er een dik pak sneeuw ligt, dat is pas écht genieten! En speciaal voor de kouwkleumers onder ons hebben we dit recept extra pittig gemaakt, dus dat wordt zweten ;)

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 485 kcal per portie

Hoe maak je een boerenkoolstamppot pittig?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.
    2. Stap 2: Pel ondertussen de ui en snipper deze. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Snipper ook het rode pepertje.
    3. Stap 3: Warm de rookworst op volgens de gebruiksaanwijzing.
      Liever vegetarisch? Gebruik dan een rookworst van de vegetarische slager.
    4. Stap 4: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui, paprika en het rode pepertje ca. 5 minuten.
      Nog pittiger van smaak? Bak dan een geperst knoflookje mee.
    5. Stap 5: Giet de aardappelen met boerenkool af. Stamp de aardappelen met de boerenkool. Roer de ui, paprika en de rode peper erdoor. Verwarm de melk en maak de stamppot smeuïg met de melk en een scheutje azijn.
    6. Stap 6: Maak op smaak met zout en peper en serveer de stamppot met de rookworst.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 485 kcal
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vezels 9 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren