Terug

Pesto Aardappelschijfjes uit de Airfryer met citroenkip en spinazie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Wij hadden niet eerder gehoord van citroenkip, maar eenmaal geproefd moest er een gerecht bij komen. Terwijl jij aan de slag gaat met het bereiden van de kip, neemt de airfryer de aardappelschijfjes voor z’n rekening.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met www.fransescakookt.nl


Hoe maak ik Pesto Aardappelschijfjes uit de Airfryer met citroenkip en spinazie?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de Airfryer voor op 175°C. Meng de CêlaVíta Airfryer Schijfjes met de basilicumpesto en doe ze daarna in het mandje. Bak 19 minuten. Leg de laatste 3 minuten de cherrytomaten (licht besprenkeld met olijfolie) aan de zijkanten van de schijfjes zodat die worden geroosterd.

Bereiden

    1. Stap 2: Terwijl de aardappelschijfjes worden gebakken, snijd je de kip in repen. Verhit een koekenpan en bak de reepjes kip op hoog vuur rondom bruin aan in een scheutje bakolie. Zet daarna het vuur lager en blus de kip af met slagroom. Rasp de schil van de citroen erboven en roer de spinazie erdoor tot deze net is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
    2. Stap 3: Verdeel de citroenkip met spinazie over de borden en schep daar de aardappelschijfjes op. Garneer met de geroosterde cherrytomaten en blaadjes basilicum en serveer direct.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren