
Terug
Hoe maak ik Perzische Aardappelomelet met tuinboontjes?
Print
Bereiden
- Stap 1: Vul een pan met de aardappels en een laagje water (zorg dat de aardappels net onder water staan). Breng het water aan de kook en laat de aardappels nog 16-18 minuten koken. Giet de aardappels af, schud ze om en pureer ze met een pureestamper. Laat wat afkoelen.
- Stap 2: Spoel de tuinbonen af met heet water en laat ze uitlekken.
Je kunt de tuinboontjes ook dubbel doppen. Door het schilletje van de al gedopte boontjes te verwijderen, verdwijnt de ietwat bittere smaak.
- Stap 3: Klop de eieren los met de kurkuma. Snij de bosui in ringetjes. Knip de koriander en de peterselie heel fijn.
- Stap 4: Meng de tuinbonen met de kruiden en de bosui door de aardappels. Schep het losgeklopte ei er door en maak stevig op smaak met zout en peper.
- Stap 5: Verhit de boter in een grote koekenpan. Doe het aardappelmengsel erin en druk het plat. Dek af met een deksel en bak het geheel op laag vuur tot het ei gestold is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Stap 6: Zet de pan even onder de grill om de bovenkant nog mooi te laten kleuren. Serveer de omelet in punten.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 305 kcal
- Eiwit 18 g
- Koolhydraten 30 g
- Vezels 7 g
- Vet 1 g
- Zout 0,6 g