Patatas Bravas

  • 20 min gerecht 20 min gerecht
  • Voor 2 personen voor 2 personen

Patatas Bravas

  • Voor 2 personen
  • 20 minuten bereidingstijd

Krokante minikrieltjes met pittige Spaanse tomatensaus

  • 20
    min

    gerecht

  • 2 personen

Gemaakt met

Gemaakt met

Ingredienten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • mespunt suiker
  • 1 zak Krokante Mini-Krieltjes (400 g)

Voedingswaarden: (per portie)

  • Energie 365 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 7 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 19 g
  • Waarvan verzadigd 2 g
  • Zout 1 g

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Maak de peper schoon en snij deze in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin de knoflook, sjalot en peper zachtjes gedurende 2 minuten.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en doe deze ook in de pan. Voeg het paprikapoeder, komijn en suiker toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten sudderen. Af en toe roeren. De saus moet indikken.
  3. Verhit de andere lepel olie in een koekenpan en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.
  4. Pureer de saus grof met een staafmixer of in een blender. Maak de saus op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer de saus in een bakje bij de aardappels.

Tip: dit gerecht is ook leuk om als tapas te serveren op een grote schaal met prikketjes voor de krieltjes en het bakje tomatensaus in het midden om in te dippen. Ook lekker met een tartaartje en gekookte broccoli.

Patatas Bravas

20 min gerecht voor 2 personen

Ingredienten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • mespunt suiker
  • 1 zak Krokante Mini-Krieltjes (400 g)

Voedingswaarden: (per portie)

  • Energie 365 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 7 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 19 g
  • Waarvan verzadigd 2 g
  • Zout 1 g

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Maak de peper schoon en snij deze in reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin de knoflook, sjalot en peper zachtjes gedurende 2 minuten.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en doe deze ook in de pan. Voeg het paprikapoeder, komijn en suiker toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten sudderen. Af en toe roeren. De saus moet indikken.
  3. Verhit de andere lepel olie in een koekenpan en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.
  4. Pureer de saus grof met een staafmixer of in een blender. Maak de saus op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer de saus in een bakje bij de aardappels.

Tip: dit gerecht is ook leuk om als tapas te serveren op een grote schaal met prikketjes voor de krieltjes en het bakje tomatensaus in het midden om in te dippen. Ook lekker met een tartaartje en gekookte broccoli.