Terug

Patatas Bravas Tapas dips

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De Patatas Bravas zijn niet weg te denken uit de Spaanse keuken! Daarom bestaat er ook zo’n variatie aan dips. Experimenteer en varieer!

  • 2 personen
  • 5 minuten voorbereiden
  • Spaans
  • 30 minuten bereidingstijd

Tip: Je kunt de verschillende sauzen combineren, bijvoorbeeld de aioli met de pittige saus. Serveer de patatas bravas bijvoorbeeld bij een stukje gebakken vis of vlees of maak de tapastafel er mee compleet. Eet smakelijk!

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

 


Hoe maak ik Patatas Bravas Tapas dips?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 220°C en bak de aardappels hier in 28 minuten gaar en krokant. Of bereid ze 16 minuten in de Airfryer op 180°C. Schep ze halverwege een keer om.
    Je kunt de sauzen combineren, bijvoorbeeld de aioli met de pittige saus.

Bereiden

    1. Stap 2: Voor de Patatas Bravas met pittige saus:
      - Hak de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout toe en laat 5 minuutjes pruttelen.
      - Pureer dan de saus fijn met een keukenmachine of staafmixer. Meng er een eetlepel crème fraîche er doorheen.
      - Serveer de aardappeltjes met de pittige bravas saus.
    2. Stap 3: Voor de Patatas Bravas met Aioli saus:
      - Doe de olie, azijn, eidooier, zout en de knoflook fijngehakt in een hoge beker. Pureer nu met de staafmixer alles door elkaar tot een mayonaise-achtige massa ontstaat.
      - Serveer de aardappeltjes met de aioli en wat fijngehakte peterselie.
    3. Stap 4: Voor de Patatas Bravas met chorizo-cocktailsaus:
      - Meng de zure room, ketchup, mayonaise, cayennepeper, peper en zout in een kommetje door elkaar met een lepeltje.
      - Hak de chorizo fijn en snijd de paprika in dunne reepjes.
      - Meng de aardappeltjes met de chorizo en paprika. Je kunt dit ook 10 minuten voor het einde van de oventijd doen en de chorizo en paprika meebakken in de oven. Schep er wat van de cocktailsaus op

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren