
Terug
Hoe maak ik groene asperges met gebakken aardappelen en botersaus?
Print
Bereiden
- Stap 1: Maak eerst de botersaus; kook de groentebouillon, witte wijn, witte wijnazijn en kookroom in tot ongeveer de helft. Breng de basis daarna op smaak met peper, zout en nootmuskaat. De saus bind je als laatste, als de rest van het gerecht klaar is, met klontjes koude boter, door deze beetje voor beetje toe te voegen en al roerend op te lossen. De gebonden saus niet meer laten koken.
- Stap 2: Kook de eieren. Voor hardgekookte eieren: 10 minuten in kokend water. Voor zachtgekookte eieren 6 minuten in kokend water. Laat de eieren kort schrikken in koud water om gemakkelijker te pellen.
- Stap 3: Verwarm een ruime bakpan voor en smelt hierin de boter. Bak de aardappelen goudbruin op matig vuur in ongeveer 14 minuten. Voeg tijdens het bakken de rozemarijn toe. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout.
- Stap 4: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de groene asperges in 3 minuten beetgaar.
Serveer de asperges met de gebakken aardappelen, het gekookte ei en de botersaus.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 887 kcal