Terug

Groene asperges met gebakken aardappelen en botersaus

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een klassieke Hollandse maaltijd: aardappelen, asperges, gekookte eitje en botersaus. In dit recept leggen we je ook uit hoe je zelf een heerlijke botersaus kunt maken!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten bereidingstijd
  • 887 kcal per portie

De aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C.

Neem witte asperges als ze in het seizoen zijn. Ook heerlijk met beenham of een stuk zalm.


Hoe maak ik groene asperges met gebakken aardappelen en botersaus?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Maak eerst de botersaus; kook de groentebouillon, witte wijn, witte wijnazijn en kookroom in tot ongeveer de helft. Breng de basis daarna op smaak met peper, zout en nootmuskaat. De saus bind je als laatste, als de rest van het gerecht klaar is, met klontjes koude boter, door deze beetje voor beetje toe te voegen en al roerend op te lossen. De gebonden saus niet meer laten koken.
    2. Stap 2: Kook de eieren. Voor hardgekookte eieren: 10 minuten in kokend water. Voor zachtgekookte eieren 6 minuten in kokend water. Laat de eieren kort schrikken in koud water om gemakkelijker te pellen.
    3. Stap 3: Verwarm een ruime bakpan voor en smelt hierin de boter. Bak de aardappelen goudbruin op matig vuur in ongeveer 14 minuten. Voeg tijdens het bakken de rozemarijn toe. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout.
    4. Stap 4: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de groene asperges in 3 minuten beetgaar.
      Serveer de asperges met de gebakken aardappelen, het gekookte ei en de botersaus.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 887 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren