Terug

Parmezaanse friet met Parmaham kroketjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Weer zo’n heerlijk onverwachte samenstelling, wij houden ervan! Met onze frietjes nemen we je graag mee op een experimentele reis.

  • 6 personen
  • Bijgerecht
  • 2 minuten voorbereiden
  • Italiaans
  • 48 minuten bereidingstijd

Variatietip:

  • De ragout kun je ook prima een dag van tevoren bereiden en een nachtje in de koelkast laten staan.
  • Kneed de kroketvulling met natte handen, dan blijft het mengsel minder snel plakken.
  • Niet zo’n knoflookfan? Laat deze dan achterwege en gebruik alleen Parmezaanse kaas.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

 


Hoe maak ik Parmezaanse friet met parmaham kroketjes?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Week de gelatine in een kom met koud water.

Bereiden

    1. Stap 2: Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe (roux). Bak dit een paar minuten al roerend tot het mengsel er zanderig uitziet en aanvoelt, dan is de roux klaar. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde massa. Voeg ook de slagroom en Italiaanse kruiden toe.
    2. Stap 3: Knijp de gelatine goed uit en roer door de saus.
    3. Stap 4: Snijd de Parmaham in dunne reepjes en voeg toe. Laat de vulling een paar minuten iets aandikken. Giet daarna over in een schaal bekleed met plastic folie en laat afkoelen op kamertemperatuur en daarna in de koelkast tot de ragout helemaal goed stijf is.
      De ragout kun je ook prima een dag van tevoren bereiden en een nachtje in de koelkast laten staan.
    4. Stap 5: Snijd een stuk uit de afgekoelde vulling en kneed dit met je handen tot een kroketje. Leg de geknede vulling in de bloem en rol deze er doorheen. Haal daarna door de losgeklopte eieren en daarna door de paneermeel. Daarna nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra krokant korstje. Herhaal dit tot de vulling op is. Bewaar de gepaneerde kroketjes ondertussen in de koelkast.
      Kneed de kroketvulling met natte handen, dan blijft het mengsel minder snel plakken.
    5. Stap 6: Verwarm de oven voor op 220°C als je de friet in de oven bereid.
    6. Stap 7: Pers wat knoflook uit en meng met een beetje olijfolie. Doe de robuuste frieten in een kom en schep de knoflookolie erdoor (sla deze stap over als je de frieten in de frituur bereid). Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Bak de friet in de oven volgens de verpakking. Bak je de frieten liever in de frituurpan? Besprenkel dan de friet ná het bakken met de knoflookolie.
      Niet zo’n knoflookfan? Laat deze dan achterwege en gebruik alleen Parmezaanse kaas.
    7. Stap 8: Verhit ondertussen de frituurolie of zonnebloemolie tot ongeveer 170°C. Frituur de kroketjes in porties in ca. 3 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
    8. Stap 9: Haal de knoflookfrieten uit de oven en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren