Terug

Ovenschotel met aardappels en sperziebonen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit recept is voor de dagen waarop je wat meer zin hebt om langer in de keuken te staan. Met dit gerecht houd je jezelf 45 minuten zoet in de keuken, waarna er vervolgens 4 mensen kunnen aanschuiven. Aan tafel!    

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • 45 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met leukerecepten.nl


Hoe maak ik Ovenschotel met aardappels en sperziebonen?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 200°C. Snijd eventueel grote aardappels doormidden zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.

Bereiden

    1. Stap 2: Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels ca. 7 minuten.
    2. Stap 3: Kook ook de sperziebonen 5 minuutjes voor in een pan met water of in de magnetron.
    3. Stap 4: Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan voeg daarna de blokjes ham toe en bak 3 minuten mee.
    4. Stap 5: Doe de aardappels, sperziebonen en het ham mengsel in een ovenschaal en voeg de kookroom of crème fraîche toe samen met een snuf peper en zout en wat basilicum.
    5. Stap 6: Schep alles goed door elkaar. Verdeel de gedroogde tomaatjes over de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven. Verdeel er eventueel nog wat basilicum over.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren