Terug

Oma’s Opbakaardappeltjes met appel en spekjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Kom je niet aan je twee stuks fruit per dag? Oma weet raad! Voeg ze toe aan je avondmaaltijd en het komt allemaal goed. Lekker en makkelijk!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Duits
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 435 kcal per portie

Hoe maak ik Oma’s Opbakaardappeltjes met appel en spekjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Schep de spekjes op een bordje.
    2. Stap 2: Schep de opbakaardappeltjes door het bakvet en bak ze in 8 minuten op matig hoog vuur gaar en lichtbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
    3. Stap 3: Pel in de tussentijd de ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in blokjes.
    4. Stap 4: Schep de partjes ui met de appelblokjes en tijm door de aardappeltjes en bak de aardappeltjes, appel en ui in nog 2-4 minuten mooi bruin. Strooi er wat versgemalen peper over en schep de spekjes erdoor. Lekker met gebakken kipfilet en broccoliroosjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 435 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vezels 10 g
  • Vet 1 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren