Terug

Oma’s aardappeltjes op vakantie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Op vakantie en krijg je na een paar dagen toch alweer heimwee naar oma’s lekkernijen? Met dit recept hoef je deze niet langer te missen. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld een tomatensalade!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 620 kcal per portie

Hoe maak ik Oma’s aardappeltjes op vakantie?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes chorizo zachtjes uit. Schep de chorizo op een bordje.
    2. Stap 2: Schep de Opbakaardappeltjes door het bakvet en bak ze in 8 minuten op matig hoog vuur gaar en lichtbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
    3. Stap 3: Snijd in de tussentijd de paprika’s in smalle reepjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
    4. Stap 4: Schep de reepjes paprika door de aardappeltjes en bak de aardappeltjes met paprika in nog 2-4 minuten krokant en goudbruin.
    5. Stap 5: Doe de aardappeltjes met paprika over in een schaal en schep de blokjes chorizo erdoor. Strooi de ringetjes bosui en de peterselie erover. Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 620 kcal
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vezels 9 g
  • Vet 1 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren