Dol op pesto? Dan wil je dit gerecht proeven! Een eenvoudig zelf te maken pesto (die net even anders is) in combinatie met een Hollandse maaltijd. Smullen!
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
674 kcal per portie
Hoe maak ik Oma’s aardappel met Hollandse pesto
- Oma’s vastkokende aardappels
- Bieslook fijn gesneden (bosje)
- Peterselie fijn gehakt (bosje)
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram oude kaas fijn geraspt
- 1 knoflook teentje uitgeperst
- 50 gram walnoten fijn gehakt
- 4 slavinken
- 800 gram broccoli
- 50 gram tomaatjes
- Peper & zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Meng de kruiden, knoflook, kaas, olijfolie en walnoten tot een grove pesto.
Stap 3: Kook de broccoli naar smaak beetgaar.
Stap 4: Braad de slavinken goudbruin in wat boter of margarine.
Stap 5: Halveer en meng de tomaatjes met de broccoli.
Stap 6: Meng het grootste deel van de pesto door de aardappelen. Houd wat pesto over voor op je bord.